Christmas n' stuff

Allmänt / Permalink / 1

Julen har passerat och nyår lika så. Över julen bakade vi lussekatter och pepparkakor, såg på Karl-Bertil Jonssons Julafton med glögg från Ikea därtill och åt köttbullar med sill. Det blev en lugn men mysig jul hemma i Lorenzos hus den 25 december med mina två resekompanjoner, Fanny och Malvina. Kvällen innan, alltså den 24/12, var vi hembjudna till Lorenzos föräldrar på indisk mat. Maten var riktigt god och de hade även gjort köttbullar med indisk touch till oss (goda indiska kryddor och champinjonsås) - SÅ GOTT! Cheesecake'en efteråt med vanilj och choklad var heller inte dum...

Nyår kom strax därefter och vi bjöd hem en tjej vid namn Anna-Maria som vi fick kontakt med via Facebook i "Svenskar i Melbourne". En riktigt härlig och go tjej som vi alla tre nu kommer att sakna då vi igår lämnade både henne och Melbourne för att checka av det sista som är kvar på listan i NSW, vilket är: Newcastle och Byron Bay. Men i alla fall... Nyår blev en härlig och spännande kväll. Vi hade nyårsmiddag hemma med Anna-Maria och åkte sedan in till stan för att gå på en fest som några i från "Svenskar i Melbourne" hade anordnat. Vid 11.00 lämnade vi festen för att ta oss med tram/spårvagn ner till South Bank där de stora fyrverkerierna skulle braka loss vi tolvslaget. Det nya året invigdes med skumpa och vars en vänskapspuss. Fyrverkerierna vad väldigt fina och häftigare än de flesta jag sätt. Dock kunde de inte slå Sydneys show som vi senare kunde skåda via nyheterna, den var gigantisk!! Trots det var det ändå stämningen och spänningen som skapades då vi stod vid Yarra River tillsammans med ett miljontals människor och firade in det nya året, som gjorde det till ett av det bästa. Fortsättningen av kvällen var mysig lugn och vi gick till en efterfest på Chapel Street. Vi kom hem hyfsat tidig och somnade gott med det nya året i tankarna.

Dagarna efter nyår tog vi vara på den sista tiden i Melbourne och gick ut en kväll på en club som hette Anyway - Fett ställe med bra musik på två olika våningar. Vi kom hem 06.00 och fick en timmes sömn då vi sedan 07.00 var tvungna att gå upp igen för att hinna i tid till skridskobanan som öppnade 09.00. Vi åkte skridskor tills de tre timmar senare stängde. Det var riktigt kul och kan nästan inte minnas när jag senast åkte! Natten därpå körde Lorenzo oss till flygplatsen och nu har vi redan spenderat två hela dagar här i Newcastle.

Newcastle är en mysig liten stad, men tyvärr var vi här för att skåda naturen och när det regnar och är halvt storm ute blir det svårt att göra vissa saker. Men vi hoppas på bättre väder imorgon så att vi kan få komma ut lite mer och få se mer än fik och shoppinggator.

 

#1 - - eva jonasson:

Hej Lina hoppas du har det bra och att det blir bättre väder.Saknar dej men tittar ofta på dina fina bilder. Ha det bra på det nya året och var rädd om dig Älskar dig kram mormor

Svar: Hejsan Mormor! Vi har det hur bra som helst och nu när vi är i Surfers Paradise finns det inget annat än sol och värme. Livet leker helt enkelt! :) Saknar dig med ska du veta, tänker på er för hemma varje dag. Hoppas ni har det minst lika bra. Puss och kram, älskar dig!
Sleepless Days

Till top