Underbart värre

Glädjestunder, Härvarande / Permalink / 0
Hej på er! 
Det har gått mer än en vecka nu sen vi kom till Melbourne, Australien, och vi har hunnit göra fett mycket på så kort tid! 
Torsdag till söndag bodde vi hemma hos Malvinas vän Lorenzo som även tog med oss på alla möjlig utflyckter under helgen. Vi fick se lite av staden, åka längs great ocean road och The Twelve Apostles samt se vilda djur och gå på farmers market. Helgen vi spenderade med Lorenzo var helt underbar och vi har fått se så mycket som jag aldrig trodde jag skulle få se. Stränderna som ligger great ocean road är fantastiska och vattnet är galet blått. Här bor exotiska djur och jag vill ta med de hem till Sverige - kängurur, wombaths, kakatoos och koalor. Känns nästan helt overkligt att vi ska stanna här i minst 6 månader till.
 
Vi har bott i vår lägenhet här i Melbourne nu i en vecka och vi trivs alla som fisken i vattnet. Varje dag har vi hittat på saker och vandrat runder i staden. I fredags åkte vi tillexempel ut till Philips Island med något som hette Go West och fick kolla på koalas och pingviner samt smaka på lokala viner och käka ost. Det finns mycket man kan göra här för en billig peng. Det gäller bara att hitta rätt bolag när det gäller utflyckter osv. Idag har vi dessutom varit i Loan och kollat på ett tropiskt vattenfall och vandrat i skogen. Det var riktigt fint, ni skulle bara veta! 
 
Övrigt om Melbourne...
Vi bor extremt centralt och vi går så mycket som möjligt för att få se mer av allt fint. Melbourne är en väldigt kulturell stad och musiken är en väldigt stor del av staden. Det är ofta man ser unga gatumusikanter som står och lirar på gatorna och det är så himla mysigt att bara stå och digga med. Det området som jag gillar mest här är Fitzroy. En liten mysig del av stan som har en lång huvudgata fylld med vintage och second handaffärer samt små cafféer och barer. 
 
Shoppingen här i stan är bra men tyvärr har man som backpacker inte råd att handla en massa kläder. Istället lägger vi hellre lite pengar på att köpa en kopp kaffe på något coolt caffé eller en god pale ale på någon mysig rooftop bar. Det finns mycket att göra här och uteställena är förmånga för att ens försöka räkna dem.
 
Vi har besökt alla Melbournes olika stadsdelar och vi har alltid funnit något speciellt i varje del. St. Kilda är Melbournes egna Palm Springs med en lång fin stand och stor småbåtshamn samt små beach clubs och matställen. En mycket nice och cool del av staden. 
 
Generellt om staden så är den väldigt stor, men man hittar väldigt lätt och det finns alltid något för alla. Vädret här är oftast bra men det växlar fort. Ena dagen kan det vara strålande sol men ynka 12 grader och andra dagen molnigt men 30 varmt. Allt beror på vilka typer av vindar det kommer in. Därför kan det ibland vara lite svårt och veta vad man ska ha på sig, men det gäller bara att kolla väderrapporten innan man går ut. 
 
Detta var en lång uppdattering då jag inte hunnit skriva något sedan vi kom hit och jag har även supermånga bilder som jag vill visa er, men det är lite strul med uppladdningen just nu så det får vänta. 
Så puss och kram så hörs vi snart igen!
 
 
 
 
Till top